Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Κεφαλλονιά - Η γέφυρα De Bosset


Η ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου, η γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσέτου, κατασκευάστηκε το 1813 από τον Κάρολο-Φίλιππο De Bosset σε μια προσπάθειά του να αποτρέψει την είσοδο στο Αργοστόλι μέσω του Κουτάβου, που τα χρόνια εκείνα ήταν συνώνυμος στην καλύτερη περίπτωση με την ελονοσία και στη χειρότερη με το θάνατο.

Είναι η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης. Αρχικά ήταν ξύλινη, και οι πέτρες που προήλθαν από την ισοπέδωση του λόφου του Μέτελα, την μετέτρεψαν σε λίθινη. Στη μέση της κοσμείται με τετράπλευρο οβελίσκο, με τετράγλωσση επιγραφή – αναμνηστική της κατασκευής της γέφυρας. Μέχρι και σήμερα διατηρεί τη μεγαλοπρέπειά της και παραμένει το ορατό σύνορο μεταξύ της θάλασσας και της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.
Ένα μοναδικό για την Κεφαλλονιά και την Ελλάδα ιστορικό μνημείο που για τη διάσωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού αυτήν την περίοδο σχεδιάζει έργο αποκατάστασής του

1 σχόλιο:

Eutuxia είπε...

Sthn Ellada exoume polles gefures kai kainouries kai palies kai polles apo aytes mas einai agnwstes.Gia na pw thn alhtheia Kefalonia exw paei kai thn gefura auth den thn eida.Apo thn perigrafh sou katalavainw ti exasa!