Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Το Αγκίστρι και οι παραλίες του.





Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα. Αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού, πνιγμένο στο πράσινο, με τα πεύκα να "αγγίζουν" τα καταγάλανα νερά του. Αξίζει λοιπόν να περιπλανηθείτε στις όμορφες παραλίες του νησιού. Ο παραλιακός δρόμος μετά το Μεγαλοχώρι στρέφεται προς τα νότια και περνά παράλληλα με την παραλία, σε μια απόσταση από αυτή.

Διασχίζει ένα πυκνό δάσος και συναντά όμορφους όρμους με καταγάλανα νερά. Με μία παρακαμπτήριο φθάνουμε στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας, που αποτελείται από την Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα. Κρυστάλλινα, αβαθή νερά και πεύκα που φθάνουν μέχρι την θάλασσα.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και γίνεται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Ο δρόμος συνεχίζει προς τα νότια, διασχίζει το νησί και μετά το Πολέμι φθάνουμε στα Λιμενάρια και το γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας, που απέχει 200 μ. από τα Λιμενάρια. Η Μάρεζα είναι μια αμμώδης παραλία, πνιγμένη στο πεύκο, με βαθιά πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση είναι εύκολη με κάθε μεταφορικό μέσο.

Μετά τα Λιμενάρια ο δρόμος στρέφεται προς τα δυτικά και φθάνουμε σε μια εξωτική τοποθεσία με τα πεύκα να αγκαλιάζουν την παραλία της Απονήσου, που καταλήγει σε μικρά επίπεδα βράχια. Ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων και θάλασσας σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντάς σου στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Στην Απόνησο μπορούμε να θαυμάσουμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του Αργοσαρωνικού. Βόρεια της παραλίας της Απονήσου βρίσκονται οι ερημικές παραλίες της Μαγκίζας και της Μπαριάμας. Πιο πέρα βρίσκεται το μεγαλύτερο νησάκι, η Δορούσα, μοναδικής γραφικότητας που αξίζει να επισκεφτείτε.

1 σχόλιο:

Eutuxia είπε...

auto to yperoxo meros einai toso konta mas kai akoma den exw paei.apo thn perigrafh sou kai apo sxolia pou akouw kata kairous apo autous pou to episkefthkan to vazw sto programma mou na paw kai egw!prepei na einai teleia!